Porvoon Taekwondo

Porvoon Taekwondo, ryhmäkuva

Seuran Historia

Taekwondo rantaantui Porvooseen vuonna 1988, Mestari Hwangin toimesta. Peruskurssille saapui silloin n.20 henkeä. Seura irtaantui Hwangin seurasta ja vuonna 1989 keväällä perustettiin nykyinen Porvoon Taekwondo seura ry. Perustajajäsenet olivat Petri Virtanen ja Toni Harlin.

1992 vuoden jälkeen seuraa alkoi kehittämään ja vahvasti viemään eteenpäin Olli Kempas, Kari Sorri ja Ari Holmi. Seuran kilpaottelija ryhmä kasvoi ja tulosta alkoi tulla siltäkin suunnasta.

Seuran aktiivijäseniä on myös toiminut liittotasolla, hallituksessa ja valiokunnissa.

Vuonna 2005 seura siirtyi omaan saliin WSOY-taloon.

Vuonna 2011 muutettiin uuteen saliin Tarmolaan.

Vuonna 2016 joulukuussa seura muutti uusiin tiloihin Kevätkumpuun. Salin pinta-ala on yli 300 m²

Vuoden 2016 alussa Ari Holmi nimitettiin seuran ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi. Saman vuoden keväällä perustettiin seuran ottelutiimi, Porvoo Kyorugi Team, johon kutsuttiin 8 seuran aktiivista ottelijaa.

Seuran aktiivijäseniä on myös toiminut liittotasolla, hallituksessa ja valiokunnissa. Tällä hetkelle seurassa on noin 100 hengen jäsenistö joka koostuu 7 – 50+ vuotiaista harrastajista. Seurassa on kaksi Sabumnim  4dan vyöarvoa, sekä useita muita alempia mustanvyön dan arvoja. Vuonna 2021 seuramme Jenna Rämö suoritti ensimmäisenä harrastajan poom-vyöarvon, mikä vastaa 1 dan mustaa vyötä, mutta poom vyö on alle 15 vuotiaiden vyöarvo.